ירושלים
של חינוך
"ירושלים של חינוך" הוא פרויקט ייחודי ומרתק, חינוכי וחברתי של ביה"ס לעיצוב וחדשנות, המסלול האקדמי המכללה למנהל עם עיריית ירושלים. זהו שת"פ במסגרת שנתית המתקיים בתואר הראשון במסגרת פרויקט הגמר לשנת 2020 (עיצוב פנים + ותקשורת חזותית במרחב).
החינוך כיום נמצא במשבר, לאור העובדה שילדים הנכנסים לכותלי בית הספר ויסיימו את התיכון בשנת 2032 ,ימצאו את עצמם בעולם שונה, מאתגר ומורכב. הכישורים שיידרשו מבוגרי תיכון בעתיד שונים בתכלית השינוי מאלה הנלמדים כיום. כמו כן, מרחבי הלימוד אינם מותאמים להוראה שיכולה להעשיר את הילדים בכלים הרלוונטיים לעתיד. בית הספר לעיצוב וחדשנות, במסגרת פרויקט הגמר של שנה ד', יצא למסע מרתק בירושלים במטרה לחקור, לתצפת, ללמוד, לראיין ולעצב את מרחבי ההוראה והלמידה של העתיד. זוהי נקודת מפתח ליצירה של שיח המחבר את כל העושים במלאכה ומאפשר דיוק בשאלות החשובות שיעסיקו את כולנו בעתיד. כשעיצוב לחינוך מופקד בידי מעצבים רב תחומים, ניסים מתרחשים, רעיונות מטורפים עולים והתוצרים מלמדים שאפשר וצריך לעצב אחרת.
מובילי
הפרוייקט
שרון פילוסוף | Sharon Philosoph
מנהלת תחום הדרכת מנהלים ותוכן במינהל חינוך ירושלים
בעבר, מנהלת מודל בת ים לחינוך אישי (אגף החינוך בת-ים), תואר שני במדיניות ומינהל חינוך – האוניברסיטה העברית.
גווין סאס | Suss Gavin
דיקן בית הספר לעיצוב וחדשנות במכללה למנהל
חוקר, מרצה ומומחה בתחומי החדשנות והחשיבה היצירתית. בעל תואר שלישי בחינוך וניהול מאוניברסיטת תל אביב ובוגר קורס בכירים מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת הרווארד.
גוין מרצה ומכשיר סוכני חדשנות בחברות מובילות בישראל. בעשור האחרון כיהן בתפקיד בכיר במטה כתר פלסטיק כמנהל תוכניות הטאלנט בארגון והחדרת חדשנות יישומית. גוין כיהן כדירקטור בבית ההשקעות אינפינטי ובארכיון היהודי באוניברסיטת ירושלים. בעברו ניהל את המינהל האקדמי בשנקר וכיהן כמנכ"ל ור"מ.
טלי כהן אנדרסון | Tali Cohen Anderson
מרצה בכירה בבי"ס לעיצוב וחדשנות
מרצה בכירה בבי"ס לעיצוב וחדשנות משנת 2000, בעלת פרקטיקה מקצועית משנת 1997 העוסקת באג׳נדה המקצועית של שילוב עיצוב לנגישות על כל תחומיו; דרך עיצוב מכליל; לרבות חצרות פעילות במרכזים לאנשים מיוחדים, פארקים וגני שעשועים נגישים ומשלבים, הגיל השלישי וכו'. המחקר האקדמי על כל רבדיו מחזק את העשייה היישומית שלי בפרקטיקה שלטובתה אני פועלת והיא קידום סדר יום מעשי ואקדמי לעיצוב עבור ״האחר״.
מיה ויזל | Maya Wizel
האקרית חינוכית, מייעצת ומלווה את הפרוייקט
מנחת קבוצת ״יחדא״, נבחרת מנהיגות של מנהלי בתי הספר בירושלים.
ד״ר מיה ויזל מגדירה את עצמה כהאקרית חינוכית. היא פועלת במרחב שבין חינוך, יזמות וחברה, מעלה שאלות ומאתגרת את הפרדיגמות המסורתיות לגבי למידה. מכשירה מורים בתוכניות לתואר שני ושלישי באוניברסיטת מידלברי בוורמונט, מלמדת בתוכנית להסבת אקדמאים בסמינר הקיבוצים, חוקרת ומתנדבת בעולם החינוך הבלתי פורמלי.
בירושלים, מנחה את קבוצת ״יחדא״, נבחרת מנהיגות של מנהלי בתי ספר בירושלים ומנהלת אקדמית של תחום למידת מנהלי בתי ספר. עסוקה רבות בקשר שבין עיצוב לפדגוגיה, בהזדמנויות ובאתגרים שהחיבור הזה יוצר.
שתתה 4 כוסות קפה בפגישות שהולידו את החיבור הנפלא בין החוג לעיצוב במכללה למנהל ובין מנהל חינוך ירושלמי ומאוד סקרנית לגלות לאן שיתוף הפעולה הזה יוביל.
טלי בירון | Tali Biron
אחראית קשרי אקדמיה, המכללה למנהל
מאמינה באנשים, בקשרים ובכוחם של חיבורים. "לא טוב היות אדם לבדו" זה המוטו שמנחה אותי בחיי האישיים והמקצועיים.
כל חיי אני עוסקת בחיבורים בין אנשים כיוון שאני מאמינה שאנחנו גדלים ומתפתחים בזכות אינטראקציות חברתיות. עשיתי זאת מאז תחילת דרכי המקצועית כיועצת תקשורת, כמאמנת אישית, כמנהלת התקשורת השיווקית של קבוצת Ness, כמנהלת פיתוח עסקי של הבנקאות הפרטית ב״אדמונד דה רוטשילד״ וכיום בתפקידי במכללה למנהל כמנהלת קשרי חוץ האחראית על קשרי אקדמיה - תעשייה ופיתוח שותפויות.
במסגרת תפקידי הנוכחי, הקמתי פורום מנכ״לים ופורום סמנכ״לי משאבי אנוש המונים ביחד כ 70 בכירים מחברות המשמעותיות במשק מתעשיות מגוונות.
המטרה העומדת לנגד עיניי היא הענקת ערך הן לסטודנטים שלנו במפגש עם התעשייה ושוק העבודה עוד במסגרת הלימודים שלהם במהלך פרויקטים משותפים , והן לחברות עצמן שיכולות לקבל פתרונות יצירתיים ועדכניים מהסטודנטים שלנו לצרכים ואתגרים שהם מגדירים .
החיבור בין ביה״ס לעיצוב וחדשנות ועיריית ירושלים התחיל בשיוט שלי בלינקדאין והיתקלות במאמרה של ד״ר מיה ויזל על חדשנות בחינוך. הבנתי שהיא ודיקן ביהס שלנו מדברים את אותה השפה . הפגשתי ביניהם וזה היה הדייט הראשון. שנה של חיזורים ושימור הקשר עם כל הצדדים , נוצר הדייט השני ביחד עם שרון פילוסוף מעיריית ירושלים ומשם כבר הכל רץ והתקדם לשותפות ייחודית שתחולל שינוי ואימפקט במערכת החינוך תחילה בירושלים ובעתיד ,אני מאמינה, שגם ערים נוספות יאמצו את המודל.
שחקנים
נוספים
עמית טמשה | Amit Tamsha
מפיקה את הפרויקט מטעם המכללה למנהל
נעים מאוד, עמית טמשה, והדבר שאני הכי אוהבת לעשות הוא פאזלים ומשחקי חשיבה. כל פעם שאני נתקלת באתגר זה הרגע שהכי מרגש אותי ובזכות זה למדתי מלא שיטות של פיצוח, אסטרטגיה, ניהול משאבים קיימים.
אני מומחית ברשימות, "פותרת בעיות" ומקבלת החלטות מומחית. פיתחתי שיטה מובנת וקלה לתפעול, המשלבת כלים מתחום האימון, הפרויקטים וכן כלים מעולם היזמות ופיתוח החשיבה. בעקבות התשוקה הזאת, הגעתי להתמקצעות שלי ביזמות, הפקה, ניהול פרויקטים וליווי תהליכים כלכליים. עם התמחות בתחום העיצוב והחינוך - תערוכות, ימי עיון, כנסים ואירועים.
יניב טורם | Yaniv Torem
מפיק את הפרויקט מטעם עיריית ירושלים
מעצב ומאייר בעל תואר שני בתקשורת חזותית מבצלאל. יזם בתחום התרבות בירושלים, מתווך בין מנהל החינוך הירושלמי לבין המכללה למנהל ומפיק את הפרויקט המשותף.
מנחי
הפרוייקטים
טלי כהן אנדרסון | Tali Cohen Anderson
מרצה בכירה בבי"ס לעיצוב וחדשנות משנת 2000, בעלת פרקטיקה מקצועית משנת 1997 העוסקת באג׳נדה המקצועית של שילוב עיצוב לנגישות על כל תחומיו; דרך עיצוב מכליל; לרבות חצרות פעילות במרכזים לאנשים מיוחדים, פארקים וגני שעשועים נגישים ומשלבים, הגיל השלישי וכו'.
המחקר האקדמי על כל רבדיו מחזק את העשייה היישומית שלי בפרקטיקה שלטובתה אני פועלת והיא קידום סדר יום מעשי ואקדמי לעיצוב עבור ״האחר״.
שמרית כהן | Shimrit Cohen
מעצבת המשלבת הוראה אקדמית ועשיה מקצועית, דוגלת בשיתופי פעולה ועבודה בצוותים רב-תחומיים המייצרים יחד עיצוב חדשני, דינאמי ומורכב. בעלת תואר B.des מהמחלקה לעיצוב פנים מבנה וסביבה בשנקר, ביה״ס הגבוה להנדסה ועיצוב.
את מערכת היחסים עם בית הספר לעיצוב וחדשנות החלה מיד עם סיום לימודיה ב-2010. בנוסף להוראה לוקחת חלק בפרוייקטים לקידום העשייה ושיווק בית הספר בניהם יום עיון ותערוכת "גן נעול" במוזיאון העיצוב בחולון, תערוכת "DZigning the TimeLine" בלוקסמבורג ותערוכת "רגעים בין דוריים" בכנסת ישראל.
"אני מאמינה בעיצוב המונע מתוך צרכים ומגבלות, מוביל לתהליך חיפוש מחקרי מתחומים שונים (חומר, טכנולוגיה, שיטות ייצור, תרבות וכו') ומביא לעיצוב חדשני, גמיש ומותאם למשתמש. בין הפרויקטים- פיתוח משטח גידול טקסטילי וחומר מרוכב לביאנלה לאדריכלות בוונציה 2016"
אסף קרבס | Assaf Krebs
בעל תואר ראשון בתקשורת חזותית (בצלאל), בעל תואר ראשון נוסף, תואר שני ותואר שלישי בלימודים קלאסיים (אוניברסיטת תל אביב), ובוגר תכנית אישית לאמנות (המדרשה בבית ברל). הוא עוסק בקו התפר שבין פרקטיקה עיצובית ואמנותית לבין תאוריה, ומתמקד בעיקר בהיבטים פילוסופיים, פסיכואנליטיים, תרבותיים ועיצוביים של פני-שטח (מרחביים, גופניים, נפשיים, רשתיים וטכנולוגיים).
מיקי וגנר קולסקו | Mickey Wagner Kolasko
אדריכל בוגר אוניברסיטת תל אביב משנת 2008.
עוסק בדירות ובבנייני מגורים, חי בעיר, אוהב ערים ומאמין בהן.. מתמחה בתחום ההתחדשות העירונית כבר מימי הלימודים ולוקה באובססיה למרפסות. לאחר שנים רבות במשרדי אדריכלים תל אביביים, כיום מנהל את תחום התכנון בחברה יזמית שעוסקת בהתחדשות עירונית. לימדתי בעבר במכינה הבינתחומית לעיצוב ולאדריכלות והדרכתי בקורסי הכשרה למלווי בניה ירוקה במכון התקנים.
גיל נקר | Gil Nakar
אדריכל ומרצה בכיר בבית הספר לעיצוב וחדשנות במסלול האקדמי המכללה למנהל, שימש בעבר כראש התכנית לעיצוב פנים בבית הספר. בעל תואר שני (מוסמך) בארכיטקטורה מהטכניון בחיפה וניסיון של למעלה מ-20 שנה בהוראה אקדמית במוסדות מובילים בארץ. מתמחה בחינוך לעיצוב ובתחום התכנון והייצור הדיגיטאליים. בנוסף, מעצב, מאפיין חווית משתמש, מפתחצד-לקוח, עוסק בפיתוח תכניות לימוד ומיזמים מתוך תפישה כי טכנולוגיה מהווה כלי מחקרי בתהליכי עיצוב, ועיצוב הוא אמצעי לשיפור איכות חיינו.
חן גור | Chen Goor
מעצבת מרחבי פנים, מתמחה בעיצוב מרחבים ציבוריים, מוזיאונים ועיצוב חללים מסחריים.
עיצוב פנים על פי תפישתי אינה עבודה רק על מרחב אסטטי - הוא שילוב של צרכים, סביבה, משתמשים והשפעה. לכל מרחב יש את הסיפור שלו, את הייחודיות שלו, את ההשפעה שלו על הסביבה. הסיפור נעשה על ידי האנשים שחווים אותו, שחיים את המרחב והחלל. עיצוב, תפקידו להעצים את הייחוד של המרחב והסביבה, לזהות הזדמנויות מקומיות ולהתאים את החלל אל הצרכים של המשתמשים.
מיכל קסטיאל | Michal Kastiel
מעצבת רב תחומית, מרצה ואוצרת, ראש התוכנית לתקשורת חזותית במרחב המסלול האקדמי המכללה למנהל.
קסטיאל היא בעלת סטודיו לעיצוב ומיתוג המתמחה במרחבים חינוכיים ובעיצוב לגופים ממלכתיים ומשרדי ממשלה, היא מיתגה מחדש את כל מערך החינוך של עיריית בית שמש והשתתפה בעיצובמרחבי החינוך בתפישתם העכשוית. משרד הביטחון, שרות בתי הסוהר, בסיסי צה"ל ולפ"מ הם רק חלק מלקוחות הסטודיו.
קסטיאל מרצה מזה 2 עשורים באקדמיות השונות בארץ בכללן ויצו חיפה, מכון אבני, מכללת רמת גן, המסלול האקמי המכללה למנהל, בתחומי החשיבה העיצובית, יצירת דימוי, חקר ותהליכי עבודה, מפתחת תכנים בתחום Data Visualization, מלמדת חקר דימוי בקורס אימג' מייקינג, מנחה פרויקט גמר , יסודות של תפישה חזותית, מיתוג לארועי תרבות ויצרני תרבות.
מיכל קסטיאל היא אוצרת עצמאית פעילה. קסטיאל כיהנה כאוצרת הראשית של גלריה "ויטרינה". במסגרת עבודתה בגלריה, אצרה תערוכות הבוחנות סוגיות מורכבות בעיצוב מהארץ ומהעולם, אחת הבולטות שבהן היא תערוכת כרזות רטרוספקטיבית School of Visual Art מניו יורק, מסע לתוך התפתחות דימוי ברכבות התחתיות.
קסטיאל למדה אומנות בפריז, סיימה את לימודיה במסלול לעיצוב גרפי בויצו חיפה, בעלת תעודת הוראה, מוסמכת לתואר שני בעיצוב משולב בין תחומי מהמכון הטכנולוגי בחולון,היא בוגרת תכנית "הנבחרות" למצוינות נשית באקדמיה.
גל שניידר | Gal Shnaider
מעצב תקשורת חזותית במרחב, מתמחה בעיצוב מסחרי ועיצוב לשידור מרמת המאקרו למיקרו. רואה בשילוב בין עיצוב פנים לעיצוב גרפי למפרה והכרחי בעולם המסחרי.
שרון רהב | Sharon Rahav
מנכל"ית משותפת- סטודיו 0304. בעלת למעלה מ-17 שנה של ניסיון בתחום הקריאיטיב, המיתוג והעיצוב. שותפות בתהליכי מיתוג ועיצוב בחברות ותאגידים מובילים בשוק הישראלי והגלובלי. עם ניסיון רב בניהול מהלכים וקבלת החלטות משפיעות ואסטרטגיות. ליווי חברות בפיתוח המוצר וקידום המותג, התמחות במיתוג פרויקטים חברתיים ואחריות תאגידית, תקשורת פנים ארגון ועיצוב סביבת עבודה. מרצה למיתוג ועיצוב במכללה למנהל. זוכת פרסי עיצוב וחברה בדירקטוריון עמותת ״משפחתי״.
נדים כבהא | Nadim Kabaha
מעצב פנים העוסק ומתמחה בתחום עיצוב הפנים המסחרי. בוגר תואר ראשון בעיצוב פנים, מבית הספר לעיצוב וחדשנות המכללה למנהל. בוגר התוכנית היוקרתית בניהול פרויקטים בבנייה, הטכניון. כיום מעצב הבית של קבוצת גיי זי סחר בע"מ, מעצב ריטאייל של חנויות הרשת. ומעצב פרויקטים מסחריים בשת"פ עם המעצב ניר רן סטודיו BALD.
מאמין ביכולתו של עיצוב ותכנון נכון ומדויק ככלי לשינוי המעצים את חווית המשתמש בכל תכנון ופרט שנעשה. עיצוב ותכנון שמושתת על הצורך התמידי ליצור עיצובים המנהלים דו-שיח בין הצורה לתוכן המשלב חוש אסתטי וראייה מרחבית שימושית. ערכי הליבה של "האני המאמין" באים ע"י ביטויי בלהעניק שירות אישי, לויאלי ומקצועי בסטנדרטים הגבוהים ביותר. יצירתיות, הקפדה, יכולת ניהולית, שליטה במגמות עיצוב עכשוויות, חשיבה אסטרטגית ויחסי אנוש מעולים מהווים בסיס איתן וטוב להצלחה.
“Always Be & Create The Change That You Wish To See In The World”