בית הספר המדעי טכנולוגי נמצא בבית חנינא והוא היה בניין המיועד למגורים , הוקם בשנת 2016 כיום יש בו 268 תלמידים ו- 16 תלמידות תוכנית הלימודים בבית ספר בנויה לפי תוכנית הלימודים הישראלית ובבית ספר יש 6 מגמות עיקריות
פיזיקה כימיה ביולוגיה מדעי המחשב אלקטרוניקה וביוטגנולוגיה .
בית הספר משלב בין תאוריה ליישום יש בו 6 מעבדות שונות . שהגענו לביקור בבית ספר האני המנהל סיפר על שוני תרבותי , על כך שמצב הסוציאו אקונומי של אוכלוסיית בית הספר נמוך ושכל השנים הוא פועל לחזק את תדמית בית הספר , הוא הפך את בית הספר מאוכלוסיה מוחלשת לאוכלוסיה מצטיינת.
אחד מתוך עשרה תלמידים מתקבל על סמך השגים ראיון אישי ומבחן פנימי.
האני פועל לצמצום הפערים וקידום איכות החינוך במגזר הערבי בירושלים ע"י שינוי תפיסה בקהילה, באוכלוסיית בית חנינא ובעיקר אצל ההורים הוא סיפר לנו איך מכינים את התלמידים לעתיד, הוא שם דגש על איכות הוראה ולמידה . בנוסף אמר שהחזון של בית הספר הוא : " לחשוף את התלמידים לעולם מדעי חדשני ולשלב אותם בהשכלה הגבוהה , כך נחזיר אותם בחזרה למזרח ירושלים בתור מהנדסים יזמים או כל מה שירצו להיות בעתיד".
בעצם מסביר שבבית הספר הזה יצטיידו בארגז כלים שיאפשר להם להיחשף לעולם הפרקטי שבחוץ ,עושה את החיבור בין חינוך לתעסוקה ומבטיח שהכישורים שהתלמידים רוכשים במהלך הלימודים יהיו רלוונטיים בהמשך .
בתור מעצבת בחרתי להתמקד בתהליך המיתוג של בית הספר כשנחשפתי לכל הדברים שהאני המנהל עושה מצאתי שהאתגר בבית הספר הוא שאין את האחידות שתחזק אותו החוצה , כיום התלמידים עצמם הם המשווקים והחשיבות במיתוג להכניס פנימה והחוצה ערכים חזותיים שמתקשרים לערכים הערכיים של בית הספר , ובכך לחזק אותו לייצר גאוות יחידה שפה אחידה ולאמר יש פה בית ספר מדעו טכנולוגי אחד .
במסגרת התהליך זיקקתי מהם הערכים של בית הספר במטרה לפתח סממנים חזותיים שיבטאו את הערכים האלו . הערכים ששמתי עליהם דגש הם שילוב חיבור חשיפה והשפעה .
ומכאן יצאתי לתהליך העיצוב עם משחק של חיבור הכלאה בטיפוגרפיה יצרתי אייקונים לכל מגמה אני רוצה למקד את העיצוב במיתוג ליום פתוח של בית הספר שחושף ונותן מידע על המגמות השונות , לעצב שילוט לבית הספר עמדות שיסבירו על הפעילויות של בית הספר ובעצם כל הדברים האלו נועדו לייצר שפה אחידה ולחזק את תדמית בית הספר החוצה .
Commentaires