אז איך נולד הפרויקט הזה? - על ידי חיבורים.
חיבורים כאלו שכולם יוצאים מהם עם ערך מוסף, חיבורים שמרחיבים את ההבנות שלנו ואת נקודות המבט, חיבורים של העולם החדש שלא רואים בעיניים גבולות של מה שייך לאן, חיבורים של נשים ואנשים שמובילים לחיבורים בין רעיונות, ארגונים וקהילות, חיבורים בין אקדמיה לשדה מרתקים אותי גם בגלל שהם מאוד מאתגרים ליישום. לפני יותר משנה כתבה לי טלי בירון אותה אני מכירה דרך הילדים שלנו שלמדו יחד והיא מנהלת את קשרי החוץ של המכללה למנהל בראשון לציון ובפגישה שלנו עלו כמה רעיונות יצירתיים לשיתופי פעולה. חלפו כמה חודשים, היא הדביקה בהתלהבות את ד״ר גווין סאס, דיקן בית הספר לעיצוב וחדשנות ואני חיברתי לשרון פילוסוף שקידמה את כל הרעיונות בדרך להפיכתם למציאות בחינוך הירושלמי. עוד שתי פגישות של קפה, עוד הרבה תיאומים והשידוך יצא לדרך! דרך טלי כהן אנדרסון מרכזת פרויקט הגמר של סטודנטים לשנה ד׳ במגמה לעיצוב וחדשנות שהרימה את הכפפה והפרויקט יצא לדרך.
סטודנטים יחקרו מגוון בתי ספר בירושלים ויציעו פתרונות לאתגרים שמנהלים יציבו להם בתחום העיצוב, הטכנולוגיה והמיתוג. הסטודנטים ירוויחו למידה מהתנסות, רלוונטית ואותנטית ובתי הספר הירושלמים ירוויחו צוותי חשיבה מקצועיים ומחויבים. כאן מעדכנים על ההתקדמות!!!!!
וכאן בתמונות מיה ויזל המופלאה הרצתה בפני הסטודנטים על "פדגוגיה פוגשת עיצוב" או "עיצוב פוגש פדגוגיה" איך שתרצו לקרא לזה, "מי מכשכש בזנב קודם?" (כמו שמיה אומרת) הסטודנטים הרויחו למידה מה- מומחית בתחום. שעזרה להם למקד את המחשבות שלהם באופן שיובילו לתהליך של שינוי משמעותי בחינוך.
Comentários